Бекман-Диркес: Узорно понашање Србије према мигрантима

Директор Фондације Конрад Аденауер у Београду Норберт Бекман-Диркес поручио је да се Србија налази на добром путу, а да је због свог односа према мигрантској кризи сада много више уважавана у међународној заједници.

Бекман-Диркес је на отварању семинара "Дани јавних политика" на Факултету политичких наука рекао да је понашање Србије, њене владе, администрације и грађана према мигрантима узорно и да међународна заједница то уважава.

Србија је због тога, како је истакао, много више уважавана као међународни играч и добија у великој мери на значају у међународној политици.

"Такав развој догађаја је веома значајан и за дијалог када је реч о чланству у Европску унију", навео је Бекман-Диркес.

Међународне везе одражавају се и на национални ниво, рекао је Бекман-Дирекс и објаснио да то значи да мора да дође до промене и да се морају се реализовати реформе попут оних које предвиђа Бриселски споразум.

"По мом мишљењу Србија се налази на конструктивном и добром путу. За тај дијалог потребна је, међутим, стална подршка и наставак тог пута у циљу креирања боље будућости", истакао је Бекман-Диркес.

Дводневни семинар "Дани јавних политика" одржава се у организацији Групе за анализу и креирање јавних политика у сарадњи са Факултетом политичких наука уз подршку Конрад Аденауер Фондације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара