Италијанска привреда и култура на манифестацији у Београду

Комора италијанско-српских привредника у Београду организује манифестацију "Бонђорно Италија". Догађај је резултат традиционалног пријатељства две земље, а на њему су представљени најпознатији сегменти италијанске привреде и културе.

Од многобројних италијанских производа, Срби највише воле храну. А шта Италијани воле код нас?

"Мој први утисак јесте да сте добри људи, врло сте отворени и пријатељски наступате. Италијани су слични, и зато се тако добро слажемо", наводи Фабрицио Козими, саветник у Амбасади Италије у Србији.

Резултат италијанско-српске сарадње је и светски познат "фијат 500Л". Из фабрике у Крагујевцу годишње се те марке аутомобила извезе за милијарду и триста шездесет милиона евра.

"Од кад је папа био у нашем '500Л', бележимо у Америци велики успех у продаји. Морам да вам кажем да је и пре тога овај ауто био веома цењен у Србији", истиче Умберто Јанучели из компаније "Фиjат аутомобили Србија".

Италија је најзначајнији спољнотрговински партнер Србије. Петсто италијанских предузећа која овде послују, чине је и једним од највећих инвеститора у Србији.

"У последње време има заинтересованих за пољопривреду. Свакако да постоји простор да се унапреди сарадња у још неким секторима, рецимо у туризму", сматра Оливер Лепори из Коморе италијанско-српских привредника.

Угледу на страном тржишту надају се многи српски поизвођачи. У томе им, кажу, може помоћи сарадња са Комором италијанско-српских привредника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара