Читај ми!

Вулин за РТС: Нема нових обавеза за Србију

Министар рада, борачких и социјалних питања Александар Вулин каже за РТС да је обавеза Србије да у мигрантској кризи ради оно што је и до сада радила – да региструје мигранте и помогне им да што брже прођу.

Александар Вулин је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да Србија након разговора о мигрантској кризи на самиту у Бриселу, суштински нема нових обавеза.

"Био је то тежак састанак, дуг састанак. Србија нема нових обавеза. Ми смо данас регистровали 4.628 особа, а очекујемо још две хиљаде. Наша обавеза је да радимо оно што смо и до сада радили – да им помогнемо да застану да се одморе, да што брже прођу", указује министар.

Вулин каже да је био на много сличних састанака и самита, наглашавајући да је јуче био посебно поносан на начин на који су се вође ЕУ, али и остали, односиле према председнику Владе и према Србији.

"То изборено поштовање је нешто што је веома добро за нашу земљу. Тај однос показује како Србија напредује", напомиње Вулин.

Говорећи о већој улози агенције ЕУ, Фронтекса, министар је рекао да ће рад агенције бити посебно фокусиран на грчко-македонску границу.

"Ми смо до сада регистровали више од 300.000 избеглица, послали, спровели. Ово је одлична прилика да се види колико ефикасно радимо. Ми ћемо обезбедити да нико не чека. Са овом комуникацијом то можемо", наглашава Вулин и додаје да ће Србија обезбедити да нико не страда од зиме.

Према његовим речима, Србија иде тежим путем јер жели да изгради више мањих прихватних центара, а не велике центре.

"Деведесет одсто Србије није видело да ти људи пролазе. Улагала је Кањижа, Прешево, Бујановац, сада улаже Шид. Тај начин рада чува мигранте, али и наш свакодневни живот", истиче Вулин.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво