Читај ми!

Министарство: Потребна додатна истраживања да ли је месо опасно

Министарство здравља саопштава да је додатним истраживањима потребно утврдити које количине одређених врста меса и месних прерађевина могу да буду опасне по здравље грађана.

Светска здравствена организација саопштила је раније данас да месне прерађевине – као што су сланина, шунка и кобасица – могу да буду узрок развоја рака, пренео је Би-Би-Си.

"За сада не постоје званичне препоруке СЗО о овом питању, јер је наведено истраживање само део процеса који захтева додатна испитивања јавноздравствених ризика. Идентификација било ког фактора који може бити канцероген, захтева даљу процену ризика по здравље", наводи се у саопштењу Министарства здравља Србије.

Додатним истраживањима је потребно утврдити ниво ризика у датим околностима, односно које количине и колика изложеност евентуално може бити опасна по здравље грађана, истиче се у саопштењу тог министарства које ће наставити и даљи да прати развој ситуације.

Министарство здравља истиче да са великом пажњом прати најновија истраживања која спроводи Агенција за истраживања о раку, а која се могу чути у медијима, да би одређене врсте меса и месних прерађевина могле да буду сврстане у ред канцерогених намирница, истакавши да је у сталном контакту са представницима СЗО.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво