Шабић тражи од полиције да поново одлучује о захтеву Ивана Живкова

Повереник за информације од јавног значаја Родољуб Шабић поништио је решење којим је полиција одбила приступ информацији од јавног значаја бившем шефу кабинета бившег градоначелника Зрењанина и министра пољопривреде Горана Кнежевића, Ивану Живкову.

Иван Живков је 4. марта 2014. године поднео кривичну пријаву против непознатих особа због претњи које су му тог дана упућене путем СМС поруке, а полиција је одбила да му достави копију извештаја о том случају.

Живков је сазнао за извештај полиције од заменице јавног тужиоца Гордане Путић док је давао изјаву у Основном јавном тужилаштву у Зрењанину 22. септембра 2014. године, а на основу Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја затражио је копију.

Он је оптужио зрењанинску полицију да покушава да заташка случај, а изразио је и сумњу да неефикасним поступањем полиција покушава да доведе до застарелости кривичног гоњења, због чега се жалио и заштитнику грађана и тај поступак је у току.

На основу жалбе Живкова, повереник за информације од јавног значаја установио је да полиција "није пружила ваљан доказ о оправданости искључења приступа траженим информацијама" и наложио јој да "на основу правилно утврђеног чињеничног стања" поново одлучи о захтеву.

Живков је раније медијима доставио и текст претеће СМС поруке у којој пише:"Прекини да лајеш и уцењујеш или ћемо те послати на параолимпијске игре".

Иван Живков је раније у више наврата износио оштре оптужбе против Горана Кнежевића због наводних малверзација које је извршио током министарског мандата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво