Нове идеје за унапређење образовања

У Београду се одржава трећа регионална конференција Удружења директора школа југоисточне Европе под називом "Мотивација у образовно-васпитном систему". Министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић најавио је да ће за пар месеци у Београду бити основана организација за развој образовања у југоисточној Европи.

"После неколико година труда успели смо да формирамо регионалну иницијативу за развој образовања југоисточне Европе, дакле имаћемо једну регионалну организацију са седиштем у Београду", рекао је Вербић, који је отворио трећу регионалну конференцију Удружења директора школа југоисточне Европе под називом "Мотивација у образовно-васпитном систему".

Тродневна конференција је отворена у згради Скупштине Србије, а учествује више од 200 директора основних и средњих школа из Србије, Македоније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Словеније и Црне Горе.

Вербић је изразио очекивање да ће се то удружење укључити и у рад те регионалне организације и бити активно у проналажењу нових идеја за унапређење образовања.

"За пар месеци ћемо коначно имати оснивање те међународне организације која би требало да окупи све оне који имају иницијативу да нешто добро ураде за образовање у југоисточној Европи", поручио је он.

Вербић је истакао да је веома важно да се на регионалном нивоу унапређује образовање и заједнички решавају проблеми.

Вербић је учесницима конференције пожелео добродошлицу и успех у раду.

Представник Друштва директора школа Србије Златко Грушановић, који је директор Основне школе "Вук Караџић" у Београду, изјавио је Танјугу да ће у наредна три дана бити одржано шест пленарних предавања и осам радионица о мотивацији ученика.

"Теме су, на пример, играоница - учионица, шта нам деца поручују, рад са талентованим ученицима, мотивација ученика и наставника и друго", рекао је Грушановић, истичући да су то основни систем образовања.

Он је казао да ученик не мора све да зна, али да је важно да зна где и како може да потражи то знање, као и да зна да га примени.

Представници удружења директора школа из Србије, Македоније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Словеније и Црне Горе поручили су да им доста значи међусобна размена искустава и идеја.

Трећу регионалну конференцију Удружења директора школа југоисточне Европе органзује Друштво директора школа Србије, а претходне две конференције су организоване у Сарајеву 2012. и Будви 2013. године.

Европско удружење директора школа и вртића окупља више од 93.000 директора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво