Прво обданиште у Кладницама

Тридесетак малишана из села Кладнице на Пештерској висоравни добило је обданиште, па више неће боравити у просторијама основне школе. Село, удаљено 25 километара од Сјенице, никада није имало вртић, иако је деце сваке године више за 10 одсто.

Старе просторије у склопу Основне школе "Вук Стефановић Караџић" у Кладницима имале су 12 квадрата за петнаестак малишана. У новим просторијама од 90 квадрата, знање ће кроз игру стећи и малишани који до сада то нису могли због недостатка простора.

Васпитачица Самра Изберовић каже да су били лоши услови до сада и новим просторијама деца су добила много.

Обданиште је део Предшколске установе "Маслачак" која је учествовала у првој фази реализације пројекта "Вртићи без граница" са четворочасовним бесплатним програмом.

О новим програмима који се нуде у адаптираном вртићу Тања Ранковић из Уницефа каже да су ово сада модерни предшколски програми и родитељи могу уживати заједно са својом децом.

Адаптацију и опремање финансирали су Уницеф и Швајцарска агенција за развој са три милиона и четиристо хиљада динара, док је општина Сјеница уложила милион динара.

Председник Општине Сјеница Хазбо Мујовић нада се да ће успети и да остала обданишта ураде како треба а овај су радили стручњаци Уницефа и додаје да се и наука укључила да се створи једна квалитетна предшколска установа.

Отварање обданишта поклопило се са прославом дана школе. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије