Читај ми!

"Креда црта маштом" у Скупштини

Око 400 деце из основних школа и вртића широм Србије цртало је и писало поруке посланицима током манифестације "Креда црта маштом" одржане у Дому Народне Скупштине.

Децу је угостио потпредседник парламента Владимир Маринковић, који је поручио да је једно од највећих дечијих права да слободно изразе своје мишљење, због чега посланици желе да им деца поруче шта би до следећег виђења требало да ураде за њих, наводи Танјуг.

"Ово је најлепши дан за нас посланике, јер се данас у Дому Народне скупштине чује дечији глас. Видим да овде седе будући министри, председници владе, будући председници општина, али и потенцијално будући лекари, учитељи, спортисти, једном речју будућност Србије. Ви сте наша будућност и ми смо овде због вас", истакао је Маринковић.

Деци је поручио и да су посланици ту да заштите њихова права, како би им детињство било лепше, безбрижније и испуњеније.

Манифестација "Креда црта маштом" одржава се од 2002. године, у организацији "Деца Палилуле".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије