Читај ми!

Пљачкаш библиотеке покајник

Из Народне библиотеке "Раде Драинац" у Прокупљу, непознати лопови су украли 14 укоричених стрипова и један лаптоп а да то нико од запослених није приметио. Кутија са украденим стварима враћена је са поруком: "Жао ми је – никад више".

Пакет испред капије библиотеке, који затичу ујутру када долазе на посао, за запослене није представљао ништа необично, јер тако обично стиже пошта. Све је, кажу, било на свом месту, а да нешто није у реду, увидели су након пријаве једног радника коме је нестао лаптоп.

"Ја сам отворио пакет, погледао у пакет, у пакету лаптоп и књиге. И цедуљица на којој пише: 'Жао ми је – никад више'", прича чувар Велибор Драмићанин.

Кајање починиоца је указало да се крађа догодила током протеклог викенда, без икаквих трагова који би указивали на то. О читавом случају обавештена је и полиција.

"Ми смо били изненађени шта се све догодило, а истовремено и радосни што су се те ствари вратиле. Дакле, 14 стрипова са дечјег одељења, тачно се види полица са које је то узето и лаптоп који је био у канцеларији", каже Драган Барјактаревић, директор библиотеке "Раде Драинац" у Прокупљу.

Необичан догађај није оставио равнодушним ни грађане.

"Или се неко шалио, или је мислио да је то нешто битно, важно. Кад је видео да је можда за њега небитно, он је вратио", каже Светлана Младеновић.

"Мислим да свако треба да буде члан библиотеке и да узима књиге из ње, а не да краде, јер то није лепо", каже једанаестогодишња Петра Миљковић.

Радници библиотеке због геста да украдено врати, позивају савесног лопова да се јави и на поклон добије књигу, јер је, како кажу, показао колико је цени.

Прокупачка библиотека се налази у подруму зграде Основног суда. У непосредној близини је и зграда Скупштине општине и полиција, која се о овом случају још увек није огласила.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара