Читај ми!

Песма за избеглице

Поруку за оне који не саосећају довољно са избеглицама има један Београђанин. Намерава да им се обрати песмом.

Композитор Александар Димитријевић каже да често пролази поред парка где избеглице проведу по неколико дана и ноћи. Носио им је храну и одећу, а онда одлучио да помогне – другачије.

"Зашто не бих написао песму. Тиме се бавим, то је оно што најбоље знам. Ако некад у будућности буде новца од те песме, новац би ишао њима", рекао је Димитријевић.

Поп са примесама хауса, текст је на енглеском са идејом да песма постане интернационална и надом композитора да ће успети да пошаље поруку.

Композитор каже да је намењена и свим осталим људима који треба да се освесте и дају свој допринос на начин на који знају и умеју.

За уметника је лакши део посла готов када је песма написана, сада тражи начин и да је сними. Финансије покушава да прикупи на познатом француском сајту на којем се често налазе мали и велики донатори за сличне пројекте.

"Баш због тога што треба да буде пласирана на светско тржиште, стварно врхунски мора да буде урађена да би људи то слушали", каже Димитријевић.

Речи још не открива, каже – прича је о породици која бежи од рата, наилазећи на бројне препреке. Ако буде пара, снимиће и спот.

У том случају једно од места за снимање спота могао би да буде и парк. Улогу породице која бежи, патроле која им не дозвољава да пређу границу и бар једне особе која им помаже, преузели би глумци.

Осим њих, биће позвани да учествују и они који су те границе решили да пређу по сваку цену. И то у стварном животу, не по сценарију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара