"Полиција мора да буде уз свој народ"

Полиција увек мора бити уз свој народ и ниједна политичка партија и организација не сме се издизати изнад ње, поручио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, истакавши да неће дозволити омаловажавање рада полиције.

У обраћању полазницима Криминалистичко-полицијске академије министар Небојша Стефановић је рекао да смо последњих дана сведоци бројних покушаја омаловажавања припадника МУП-а који поштено и одговорно обављају своје дужности.

"Довођење у питање кредибилитета полиције која је увек била уз свој народ, покушај је дестабилизације наше земље", рекао је Стефановић, преноси Танјуг.

Припаднике полиције мора да одликује професионализам, храброст и непоколебљивост, рекао је Стефановић и додао да се интегритет те професије базира на законитом поступању, бескомпромисној борби против корупције и криминала и на поштовању и заштити људских права и слобода.

Рекао је да се 350 нових, младих полазника определило да се бави полицијском професијом на тој академији, поручивши им да та професија носи ризик, али да морају истрајати у бескомпромисној борби против организованог криминала и корупције.

"Борба против корупције и организованог криминала не сме да стане. Очекујем од вас највећи допринос у томе", рекао је Стефановић.

Изразио је задовољство што је просек оцена за упис на ту академију знатно виши у односу на ранији период, наводећи да та академија школује кадар важан за безбедност Србије и да се све квалитетнији и бољи људи опредељују за школовање у тој установи.

Стефановић је такође изразио задовољство што су међу најбољим студентима те академије којима су уручене награде, и три девојке, што показује да жене све више имају простора у безбедносним структурама, што раније није био случај.

Стефановић је рекао да један међу најбољим студентима Стефан Брковић данас не присуствује уручењу награда јер је у Прешеву и учествује у регистровању миграната.

"Поносан сам на све вас који сте се укључили у ову акцију и волонтерски рад и тиме показали да сте изабрали праву професију", рекао је Стефановић.

Вршилац дужности декана те академије Младен Бајагић рекао је да та високошколска установа пружа савремени модел образовања за потребе полиције и система безбедности, поручујући полазницима да је знање најмоћније оружје које ће поседовати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво