Читај ми!

Одблокирани Бајаково, Товарник и Ердут, остали прелази на хрватској страни затворени

На граничним прелазима Батровци–Бајаково, Шид–Товарник и Богојево–Ердут путничка возила пролазе без дужих задржавања. На Батровцима камиони вечерас чекају 10 минута. Министар Небојша Стефановић рекао је да су граничне полиције две државе у редовном контакту ради нормализације саобраћаја на српско-хрватској граници.

Остали гранични прелази још нису отворени за саобраћај са хрватске стране, потврђено је РТС-у на граничном прелазу Бачка Паланка–Мост–Илок. Нема званичне информације када ће и они бити одблокирани.

Према информацијама Управе граничне полиције Србије, на граничном прелазу Батровци задржавање камиона је 10 минута, a стално пристижу и нови камиони, јавља извештач РТС-а.

Сви они који су седам дана били блокирани на граничном прелазу са Хрватском већ су прешли границу, а на том прелазу је тренутно десетак камиона.

У Управи царине кажу да је од јуче по подне, од када је одблокиран прелаз према Хрватској, прошло око 760 теретних возила из правца Србије ка Хрватској, а у Србију је ушло око 560 камиона.

Путнички саобраћај –аутомобили и аутобуси – пролазе несметано, без задржавања. Границу је прешло око 3.000 аутомобила и 88 аутобуса, јавља репортер РТС-а.

"Задржавања путничких возила нема. Проблем су теретњаци који сваког тренутка пристижу на границу. Возачи камиона који су јутрос дошли одавно су прошли границу", речено је Танјугу у станици граничне полиције Батровци. 

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да су граничне полиције две државе у редовном контакту ради нормализације саобраћаја на српско-хрватској граници, преноси Танјуг.

"Сада се гужве полако рашчишћавају, потпуно је нормализован ток саобраћаја и одвија се без икаквог ограничења", рекао је Стефановић новинарима у Ваљеву.

Стефановић је рекао да је до тога дошло пошто су током ноћи биле гужве, а велика колона на нашој граници је настала због хрватских мера.

"Наставићемо да радимо на томе, надам се и у будућности да имамо што бољу и бржу комуникацију у вези са теретним саобраћајем", рекао је Стефановић.

Министар је додао и да ће са хрватским колегама разговарати у будућности "шта је то што можемо у смислу полицијске активности да учинимо у заједничкој борби против криминала, али, наравно, и у теретном саобраћају".

Влада Србије је укинула мере које је предузела као одговор на хрватску блокаду граничних прелаза. Одлука је синоћ после седнице Владе ступила на снагу, а хрватски камиони су нешто после 22 сата почели да прелазе границу. 

Тој одлуци претходила је одлука Владе Хрватске да отвори границу са Србијом и почне да у ту земљу пропушта камионе и аутомобиле са српским таблицама.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије