Читај ми!

НИС и Фондација "Новак Ђоковић" обнављају школске кабинете

Компаније НИС и "Гаспромњефт" ће, у оквиру сарадње са Фондацијом "Новак Ђоковић", у 2015. години обновити и опремити 10 лабораторија за физику и хемију у школама оштећеним у поплавама.

Прва таква лабораторија свечано је отворена у Основној школи "Посавски партизани" у Обреновцу.

Биће обновљено укупно 10 лабораторија, и то у општинама Обреновац, Свилајнац и Лазаревац, Крупањ, Уб, Смедеревска Паланка, Петровац на Млави, Ваљево, Шабац и Параћин.

Свечаном отварању лабораторије за физику и хемију у Основној школи у Обреновцу, осим представника НИС-а и "Гаспромњефта" присуствовала је и директорка Фондације "Новак Ђоковић" Јелена Ђоковић.

"Наша мисија је да младима у Србији омогућимо оптималне услове за образовање", поручила је Јелена Ђоковић и додала да је та фондација до сада обновила седам предшколских установа оштећених у прошлогодишњим поплавама.

Јелена Ђоковић је поручила да ће деца увек бити у фокусу те фондације која ће и убудуће помагати сличне акције, како би деца могла несметано да се развијају и уче.

Изразила је задовљство што ће та фондација са компанијама "Гаспромњефт" и НИС обновити лабораторије у основним и средњим школама јер је то, како је рекла, минимум предуслова да деца наставе несметано да уче.

Директор Функције за односе са јавношћу и комуникације НИС-а Сања Лубардић рекла је да та компанија помаже у реализацији пројеката усмерених на побољшање квалитета живота у местима у којима послује, а посебно пројекте који имају за циљ подршку младима и развој образовних, културних и спортских установа.

"Комплексна друштвена одговорност један је од најважнијих принципа пословања 'Гаспромњефта' и НИС-а", рекла је Лубардић.

У акцији прикупљања средстава за помоћ становништву са поплављених подручја, укључили су се запослени у "Гаспромњефт"у и НИС-у, који су заједно са компанијом донирали више од 30 милиона динара.

Свечаности је у школи у Обреновцу присуствовао и председник те општине Мирослав Чучковић који је истакао значај подршке компанија и фондација обнови Обреновца након поплава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије