Читај ми!

Настава на ЕТФ-у почела раније

Електротехнички факултет у Београду је пријемом бруцоша започео нову академску годину. Пре званичног почетка, 1. октобра, настава је почела и на Медицинском факултету у Крагујевцу.

У амфитетар је први пут ушло 660 будућих инжењера. За шесторицу најбољих на пријемном испиту факултет је обезбедио новчане награде и књиге. Студенти су изненађени гестом факултета.

"Јесам изненађен јуче када сам добио позив, баш је било неочекивано", каже бруцош ЕТФ-а Срђан Јањатовић.

"Мислим да је један мој велики рад заслужан за то, и не могу да кажем да је било лако", каже Никола Томашевић, такође бруцош.

Оно што им професори обећавају јесте ред, рад и дисциплина, и диплома призната и у земљи и у иностранству. Зато и настава почиње раније.

Декан Електротехничког факултета Бранко Ковачевић указује да неке ствари не могу да се скрате и траже време.

"Не може дванаест недеља да буде петнаест недеља. Ако сабијете програм, онда они то не могу да науче како треба, и онда и они и ми имамо проблема", каже Ковачевић.

У новој години очекује се нови Закон о високом образовању и нови научни циклуси.

Државни секретар Министарства просвете, науке и технолошког развоја професор Вера Дондур каже да би та стратегија требала да пружи ЕТФ-у могућност да врати младе и талентоване људе који су негде у свету, јер, како каже, оно што науче на ЕТФ-у је у жижи светског интересовања тако да сви лако налазе посао.

У Министарству се надају да ће се повећати издвајање за науку које је на најнижем нивоу у Европи, а факултет подсећа на вишедеценијски проблем - да им је потребно више простора за науку и истраживања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије