Читај ми!

Отворен прелаз Бачки Виногради, километарске колоне на Бајакову

Мађарска гранична служба јутрос је за саобраћај поново отворила прелаз Бачки Виногради–Ашотхалом. Прелаз ће радити у периоду 7–19 часова. Колона дуга 11 километара на Бајакову. Гужве и на Батровцима и Келебији.

Прелаз Бачки Виногради поново је отворен за саобраћај, док су са мађарском границом и даље затворени гранични прелази Хоргош 1 и Хоргош 2, а алтернативни прелази за сада су Бачки Брег и Келебија, јавља дописник РТС-а.

На граничном прелазу Келебија формирана је колона од 200 камиона, који чекају између 12 и 14 сати на излазак из земље. Колона камиона дуга четири километра знатно је отежавала путнички саобраћај.

У протекла 24 сата на Келебији је оцарињено 400 камиона, што је два пута већи број него што су капацитети овог граничног прелаза, па су зато ангажовани радници и са других граничних прелаза.

"Управа царина се максимално потрудила да се омогући што бржи проток роба преко овог гранично прелаза, а у циљу тога је обезбедила довољан број радника са других испостава", каже Драган Андрић, шеф царинског терминала Келебија.

Према подацима Управе граничне полиције, сви прелази са Хрватском су и даље затворени, осим прелаза Батровци, где су тренутна задржавања за путничка возила 15–20 минута.

На граничном прелазу Бајаково саобраћај је појачан, а колона теретних возила дуга око 11 километара. 

Камиони чекају више сати, неки су пристигли јутрос, а неки су на прелазу од поноћи и нико од њих нема информацију када би могли да пређу границу.

Саобраћај на најфреквентнијем граничном прелазу са суседном земљом, одлуком Владе Мађарске суспендован је на 30 дана. Да би поново дошао у функцију, чека се договор два министарства унутрашњих послова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије