Читај ми!

Пет нових ватрогасних возила донација од Русије

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић са сардницима преузео је у седишту Српско-руског хуманитарног центра у Нишу кључеве пет нових аутоцистерни за гашење пожара, које је Русија обезбедила за Србију.

Једно возило одмах ће бити упућено у Прешево, а друго за Кањижу где се налазе избеглице, речено приликом преузимања кључева док ће остала три возила биће упућена у националне паркове, jaвља Танјуг.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је, захваљујући на донацији, рекао да је ово само још један корак у заједничкој сарадњи која ће бити даље развијана кроз проналажење нових модела.

Наш циљ је да људи у Србији не буду угрожени у ванредним ситуацијама и да штета буде што мања.

Министар полиције је подсетио на помоћ Центра у пожарима ранијих година и поплавама прошле године када су припадници СРХЦ први притекли у помоћ, као и да је Центар помогао у збрињавању избеглица упутивши шаторе, ћебад и агрегате.

Стефановић је одао признање Сектору за ванредне ситауције МУП-а Србије за њихово ангажовање у спасавању људи и имовине ризикујући своје животе.

Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин је рекао да је ово симболичан гест, али да је искрен и отворен, да ће помоћ бити упућена на подручја где су избеглице.

Чепурин је пожело да пожара у Србији буде што мање, а возила што више.

Начелник Сектора за ванредне ситауције Предраг Марић захвалио је на помоћи за коју је рекао да је немерљива и да су возила оно што је Сектору потребно.

Вредност пет аутоцистерни је око три милиона долара, а вредност четири ватрогасна модула високог протиска који су намењени за гашење пожара у неприступачним местима је око 80.000 долара.

У СРХЦ одржан је Управни одбор Центра, а после церемоније предаје возила положени су венци на спомених погинулим совјетским војницима 7. новембра 1944. године у Нишу који се налази на Црвеном крсту.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара