Диковић: Војска спремна да заштити земљу и грађане

Војна полиција Војске Србије обележила је свој дан, 14. септембар, и 60 година од оснивања. Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић поручио је да је српска војска спремна да заштити земљу и грађане.

На свечаности поводом дана Војне полиције Војске Србије, којој је присуствовао министар одбране Братислав Гашић, Љубиша Диковић је рекао да је Војна полиција елита српске војске чији је задатак да сачува и унапреди оно што су генерације њихових колега створиле улажући своје знање, рад и живот, преноси Танјуг.

Србија се, како је рекао, поноси својом војском и њеном дугом војничком и слободарском традицијом. Додао је да је она спремна да у сваком тренутку реагује и заштити животе грађана Србије и обезбеди безбедност земље.

Диковић је припадницима Војне полиције поручио да на њиховим плећима леже важни задаци, али да су иза њих резултати на које с правом могу да буду поносни.

"Припадност војној полицији захтева чврстину карактера, високу моралност, одличну оспособљеност, изузетну физичку спремност и неприкосновену војну дисциплину. Ко нема те карактеристике, чак и ако привремено постане припадник Војне полиције, пре или касније ће је напустити", рекао је Диковић.

Додао је да припадници Војне полиције треба да наставе да савесно извршавају своју дужност, дичећи се припадности Војној полицији и Војсци Србије.

Заступник начелника Управе Војне полиције пуковник Жељко Обрадовић подсетио је да зачеци војне полиције датирају од времена кнеза Милана Обреновића, који је наредио формирање првих полицијских одељења у бригадама тадашње војске, али да је званично формирана 1955. Она је од тада до данас "била и остала елитни део српске војске".

Тај војнички елитизам представља нашу част, оданост и одговорност, љубав према народу и отаџбини, истакао је Обрадовић и додао да је извршавајући одговорно своје задатке, страдао велики број припадника Војне полиције.

"Њима данас исказујемо најдубље поштовање и захвалност", навео је Обрадовић.

Војна полиција је, истакао је, врхунски обучен део Војске Србије који даје пун допринос на очувању и унапређењу функционалних и оперативних способности српске војске.

"Наш циљ ће бити достизање веће оперативности и ефиканости рада Војне полиције, развоју партнерских односа на међународном нивоу, унапређењу школовања кадра Војне полиције, опремање савременим наоружањем и техничким средстивима", рекао је Обрадовић.

У Kасарни "Дедиње" приказан је и дефиле јединица Војне полиције, борилачке вештине припадника Батаљона Војне полиције специјалне намене "Кобре", као и оспособљеност службених паса.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара