Читај ми!

Вулин: Србија неће затварати границе

Србија ће наставити да се понаша у складу са међународним обавезама и неће затварати границе, каже за РТС министар за рад и социјалну политику Александар Вулин. Очекује се повећање мигранта и већи притисак на северне границе па ће бити формирано неколико мањих прихватних кампова у неколико градова. Србија на мигранте не троши новац из буџета, напомиње Вулин.

Александар Вулин је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да се положај Србије не може поредити са другим европским земљама јер мигранти овде не желе да остану и додаје како ће Србија наставити да се понаша у складу са међународним обавезама.

Вулин понавља да Србија контролше ситуацију и да зато неће бити затварања граница.

Само данас се очекује да око 3.500 људи дође у Прешево, указује Вулин и додаје како се број избеглица последњих дана повећао за 20 посто.

Напомиње да су се избеглице до сада задржавале до два дана у Србији и указује како ће са новим правилима које уводи Мађарска, сада мигранти можда и дуже остајати у нашој земљи.

Вулин сматра како ће главни притисак бити на северним границама, па ће зато како најављује, Сомбор, Кикинда, Кањижа, Суботица и Шид добити читав низ мањих центара привременог карактера где ће избеглице моћи да буду смештене.

Истиче како ће без обзира на све мигранти пронаћи пут до жељеног одредишта и додаје да је једино решење то да се ЕУ определи по питању избеглица.

Подсећа да се Србија одговорно понаша према избеглица, али да на њих не троши средства из буџета, већ како каже новац који добија из донација и од ЕУ.

"Стиже новац, не све што је договорено са ЕУ, али стиже. Србија мора да добије приступ европском буџету за избеглице, јер не може сама да реши овај проблем", закључује министар Вулин.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара