Читај ми!

Конкурс за "Виртус" награде за филантропију

"Траг фондација", уз подршку Европске уније, Балканског фонда за демократију и у партнерству са УСАИД, расписала је девети конкурс за "Виртус" награде за филантропију.

Конкурс је отворен за све домаће и стране компаније, корпорације, јавна и државна предузећа, мала и средња предузећа, медијске куће, корпоративне фондове и фондације и појединце, саопштено је из "Траг фондације".

Непрофитне организације, јавне установе и органи управе немају право пријаве, али имају право номиновања кандидата за награду. Рок за пријем пријава је 16. октобар 2015. године.

"Виртус" награда, установљена је 2007. године, као прва награда за корпоративну филантропију у Србији, којом се друштвено одговорно пословање промовише као саставни део одрживог развоја компанија.

Намењена је, како великим компанијама, тако и  малим и средњим предузећима, али и појединцима који су током 2014. године на најделотворнији начин допринели општем добру пружајући материјалну или другу врсту подршке непрофитним акцијама или организацијама цивилног друштва.

Кандидате за награде из свих области могу да предложе сви заинтересовани грађани, појединци, непрофитне организације, медији, пи-ар и маркетиншке агенције и саме компаније и предузећа који имају програме из области корпоративне филантропије.

Од претходне године, конкурс за "Виртус" награду отворен је и за номинације у области индивидуалног доприноса филантропији.

Марија Митровић, менаџерка програма филангропије у "Траг фондацији", каже да је у последњих неколико година све више грађана и грађанки Србије који се лично укључују у иницијативе за унапређење заједница у којима живе или пружају подршку акцијама за помоћ суграђанима у невољи.

"Инспирисани овим појединцима и појединкама, на претходном конкурсу први пут смо доделили награду за индивидуални допринос филантропији - како бисмо одали признање свима њима, али и како бисмо мотивисали још већи број наших суграђана/суграђанки да се убудуће још више укључе у активности за опште добро. Одзив јавности и реакција на ову награду и прву добитницу били су изнад свих наших очекивања, па се надамо да ћемо и ове године имати велики број кандидата, како у овој, тако и у свим другим категоријама ", истакла је Митровићева.

"Виртус" награда за 2014. годину биће додељена у пет главних категорија: главна награда за допринос компаније на националном нивоу, награда за допринос локалној заједници у којој компанија послује, награда за мало и средње предузеће, награда за дугорочно партнерство између пословног и непрофитног сектора и награда за индивидуални допринос филантропији.
 
Церемонија проглашења добитника биће одржана у Београду, крајем јануара 2016. године. О добитницима награда одлучиваће независни жири који чине угледни појединци и стручњаци из света привреде, цивилног сектора, медија и маркетинга.

Додатне информације, детаљни услови конкурса и пријавни формулари доступни су на званичном интернет сајту "Виртус" награде www.tragfondacija.org/virtus.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара