Читај ми!

Министри честитали основцима европски успех у познавању саобраћаја

Пријем поводом успеха основаца из Србије на 30. Европском такмичењу у познавању саобраћаја, одржан је у Београду, а честитали су им министри Александар Вулин и Вања Удовичић.

Репрезентација ученика основних школа заузела је четврто место на такмичењу одржаном од 3. до 6. септембра у Бечу, а председник АМСС Мирко Бутулија указао је на важност укључивања више школа у ово такмичење, преноси Бета.

Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Александар Вулин и министар омладине и спорта Вања Удовичић похвалили су успех екипе Србије, како ове године у Бечу, тако и протеклих година, када су основци двапут узастопно освајали европске шампионске титуле.

Они су основце и њихове наставнике посебно похвалили за успех, пожртвован и успешан рад и додали како се надају да ће наставити са успесима и добрим резултатима.

У овом специфичном надметању у знању и вештинама чији је циљ да се најмлађи учесници обуче и тиме заштите у саобраћају, Србију су представљали: Вук Голубовић, (ОШ "Доситеј Обрадовић", Омољица), Миња Миловановић, (ОШ "Свети Сава", Краљево), Александра Пантовић, (ОШ "Драгојло Дудић", Београд) и Александар Харди (ОШ "Петефи Бригада", Кула).

Њих су у Бечу пратили чланови стручног тима АМСС, али и њихови наставници Дејан Миладиновић, Миодраг Тасић, Биљана Вучковић и Лидија Бачић.

Први у Аустрији били су ученици из Русије, а основцима из Србије је са освојених 620 поена, медаља измакла за само један бод.

Бронза је са освојених 621 поен припала Летонији, док су екипе из Русије освојиле сребро са 628, и злато са 631 поеном.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара