Читај ми!

Насиље малолетника шокирало јавност, али не и стручњаке

Туча петнаестогодишњакиња, снимљена и постављена на Јутјуб, о чему је РТС јуче извештавао, својом бруталношћу шокирала је јавност, али не и оне који су у контакту са млађим нараштајима и годинама указују на све чешће насилничко понашање младих.

Тема број један и данас у Крушевцу је шокантни снимак и суровост девојчица које су тек изашле из основне школе.

Коцкице се полако слажу што се самог догађаја тиче.

Званично, отац претучене девојчице поднео је пријаву просветној инспекцији због насиља над његовом малолетном ћерком, у којој се наводи да је због нанетих повреда у бесвесном стању превезена у болницу са тешким телесним повредама.

Незванично, после четири дана пуштена је на кућно лечење. У Хемијској школи данас је била ванредна ситуација.

Директор Хемијске школе Мирољуб Петровић каже да до сада нису имали овакав случај, који је знатно оптеретио цео колектив и сву децу у школи.

"У школи нико није био упознат са било каквом свађицом, а камоли са заказаном тучом. Наравно да сви родитељи желе да минимизирају и ублаже поступке своје деце", каже Петровић.

Психолози и стручни радници кажу да већ годинама указују на насиље међу младима, које је постало друштвени проблем.

Психолог Гордана Анђелковић каже да и људи који нису психолози знају да када се на насиље реагује насиљем, што је све чешће, онда иза тога следи ново насиље.

У конкретном случају тим за вршњачко насиље предузеће мере које су прописане, разговараће се са децом, родитељима, групно и појединачно.

Тужилаштво ће на основу прикупљених чињеница уз консултовање Центра за социјални рад случај проследити судији за малолетнике.

Незванично, за овакво дело на основу прикупљених информација може бити изречена мера појачаног родитељског надзора или друштвено-користан рад.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара