Читај ми!

Вршњачко насиље све бруталније

Вршњачко насиље и поред бројних тимова који се баве спречавањем те појаве, све је израженије. Снимак туче малолетница у Крушевцу који се појавио на друштвеним мрежама шокирао је јавност бруталношћу и вербалним простаклуком.

Шта је узрок туче још се не зна. Медији наводе да су девојчицу претукли јер има вештачке нокте и провокативно се облачи.

Конфликт који је започео испред Хемијске школе коју ученице похађају покушао је да спречи школски полицајац, али је у томе успео само накратко.

До туче је дошло нешто касније само 500 метара даље наочиглед вршњака који су то мирно посматрали и снимали мобилним телефонима.

Девојчица коју су претукле вршњакиње помоћ је потражила у Хитној помоћи, одакле је пријава стигла и полицији по службеној дужности.

Незванично, актери ове туче су саслушани у присуству родитеља истог дана, а извештај је прослеђен Вишем тужилаштву.

Педагог Радомир Јевтић сматра да је овај случај изазвао згражавање само зато што се појавио на друштвеним мрежама. "Ово није ништа ново. То је нешто што се дешава свакодневно, само што га не видимо или га игноришемо", додаје Јевтић.

"Зашто је то нешто што би се сматрало страшним када свакодневно на националним телевизијама гледамо ријалити програме чија се гледаност управо мери висином и суровости насиља које се нуди тим истим младим људима", упозорава Јевтић.

РТС незванично сазнаје да је реаговао и тим стручњака из Хемијске школе и да се овај догађај третира као трећи, највиши степен вршњачког насиља, да је узрок завист и љубомора и да реч само о још једној уговореној тучи, које су веома честе међу децом школског узраста.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се