Читај ми!

Порезници затворили 20 објеката у Лесковцу, Новом Саду и Београду

Пореска управа је у контроли 50 малопродајних објеката широм Србије утврдила неправилности код половине, од којих ће за 20 бити изречена мера привремене забране обављања делатности.

У саопштењу Пореске управе се прецизира да су инспектори регионалног одељења Београд, Нови Сад и Ниш од 4. до 6. септембра извршили контролу 50 малопродајних објеката који су у обавези да евидентирају промет преко фискалне касе у циљу сузбијању сиве економије, преноси Танјуг.

У укупно 50 контрола неправилности су утврђене код половине обвезника, односно у 25 објеката.

"Због непоштовања прописа, Пореска управа покренуће против тих привредних субјеката прекршајни поступак, при чему ће за 20 пореских обвезника бити изречена мера привремене забране обављања делатности", наведено је у саопштењу.

Теренска контрола на роштиљијади у Лесковцу је, како је наведено, обављена код 21 угоститеља, при чему су неправилности утврђене у 10 контрола.

"Код свих 10 обвезника код којих су утврђене неправилности биће покренут поступак за утврђивање прекршајне одговорности и изречена мера привремене забране обављања делатности", истакнуто је у саопштењу.

Прецизирано је и да су приликом контроле у 10 малопродајних објеката око Економског факултета, аутобуске и железничке станице у Београду утврђене неправилности у половини случајева.

Поступак за утврђивање прекршајне одговорности биће покренут за укупно пет обвезника, а мера привременог затварања објеката биће изречена према три објекта.

Инспектори Регионалног одељења Нови Сад извршили су контролу у 16 малопродајних објеката у Хоргошу и Кањижи, од којих су утврђене неправилности у половини објеката.

Поступак за утврђивање прекршајне одговорности биће поктенут за укупно осам обвезника, а мера привременог затварања биће изречена према пет објеката

Инспектори Пореске полиције у координацији са Министарством унутрашњих послова Републике Србије извршили су у Јакову три контроле угоститељских објеката, а неправилности су утврђене код два обвезника која нису евидентирала промет преко фискалне касе, а у једном од тих објеката ангажовани су и непријављени радници.

Поступак за утврђивање прекршајне одговорности биће покренут код оба обвезника према којима ће бити изречена мера привременог затварања објеката.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се