Читај ми!

Икарбус испоручује нове аутобусе за ГСП "Београд"

Градоначелник Београда Синиша Мали најавио је обилазећи погоне фабрике "Икарбус" у Земуну, да би та компанија до 21. септембра требало да испоручи 10 нових аутобуса градском превознику. Још две поруџбине очекују се током идућег месеца.

Крајем октобра ГСП "Београд" започиње набавку још 20 аутобуса што је права прилика да се упосле капацитети домаћег произвођача "Икарбуса" а да Београђани добију савремена возила са клима-уређајима, сигурносним камерама и бежичним интернетом.

Синиша Мали је рекао да је хтео да види како теку радови.

"Први рок за првих 10 аутобуса је 21. септембар, следећих 10 долази 6. октобра, и наредних 10, односно последњих десет, долази 21. октобра. Као што сам имао прилику да се уверим, радови теку по плану, односно склапање аутобуса тече по плану, и до краја октобра Београђани ће имати прилику да се возе у нових 30 соло нископодних аутобуса", рекао је Мали.

Сви аутобуси су на "Мерцедесовим" шасијама, а плод су индустријске кооперације са престижним немачким произвођачем из Штудгарта. Икарбус никада није има више посла, јер и други превозници траже баш та возила.

"Осим ових 30 аутобуса које радимо за нашег најзначајнијег купца, ГСП 'Београд', радимо још 43 аутобуса за ГСП 'Нови Сад', АТП 'Панчево', 'Ластру' и многе друге. Надамо се да ћемо поштовањем рокова испоруке и врхунским квалитетом оправдати указано поверење", каже генерални директор "Икарбуса" Александар Вићентић.

Синиша Мали каже да ће град наредне године набавити још 80 аутобуса чиме би били замењени сви стари аутобуси

До краја године почеће да се користи и пет електричних аутобуса који не само да чувају човекову средину већ су исплативији јер по пређеном километру троше мање струје од аутобуса који користе нафту.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се