Читај ми!

Научни институт за ветеринарство обележава 65 година

Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, посетио је Научни институт за ветеринарство, поводом обележавања јубилеја 65 година од оснивања те институције.

Том приликом директор Института Мирослав Ћирковић, у знак захвалности за успешну сарадњу уручио је градоначелнику Милошу Вучевићу Плакету Института и уоквирену прву страницу Душановог законика, преноси Танјуг.

"Институт представља спој науке, знања и привреде. Град Нови Сад и држава Србија треба да буду поносни на све што је та институција постигла за шест и по деценија постојања", рекао је Вучевић.

Истакао је да Град и Институт имају партнерски однос, и најавио да ће сарадња бити обогаћена у области уклањања анималног отпада у координацији са градским и покрајинским службама.

Вучевић се нада да ће Институт успешно реализовати пројекат изградње новог објекта и посебно се радује што ће након изградње новог објекта садашњи објекат у коме се налази Научни институт за ветеринарство бити дат на коришћење Матици српској.

Директор Института је рекао да ће у координацији са Градом бити обезбеђена локација како би се пустила у погон спалионица анималног отпада, коју је Институт добио од Европске заједнице.

"Највероватније је да ће то бити у насељу Шангај, а потребно је да Град обезбеди хладњачу како би та врста отпада могла да се чува до третмана", рекао је Ћирковић.

Говорећи о институцији на чијем се челу налази Ћирковић је рекао да Научни институт за ветринарство има добру традицију, располаже врхунским кадром и савременом опремом и задовољава највише европске стандарде у тој области.

"Институт има 76 запослених од чега 24 доктора наука и 14 докторанада", каже Ћирковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије