Читај ми!

Више путника на београдском и нишком аеродрому

Од почетка године кроз београдски аеродром “Никола Тесла” прошло је више од три милиона путника, што је шест одсто више него у истом периоду прошле године, саопштио је београдски аеродром. Директор аеродрома "Константин Велики" Владица Ђурђановић каже да је захваљујући летовима мађарске компаније “Виз ер” до Малмеа и Базела, више од 13.000 путника овог лета користило нишки аеродром “Константин Велики”.

Од почетка године кроз београдски аеродром "Никола Тесла" прошло је 3.276.772 путника, што је шест одсто више него у истом периоду прошле године, саопштио је београдски аеродром, преноси Бета

Рекордни дан у историји тог предузећа био је 1. август 2015. године, када је услуге аеродрома користило 20.973 путника.

Робни саобраћај преко београдског аеродрома већи је за 53 одсто него у истом периоду прошле године.

Од почетка године 85,6 одсто летова реализовано је на време, а у 2,4 одсто летова кашњење је било дужа од 60 минута, наводи се у саопштењу Аеродрома "Никола Тесла".

Брокерска кућа Синтеза објавила је да је нето добит Аеродрома "Никола Тесла" у првој половини ове године износила око 2,18 милијарди динара, па је Надзорни одбор предузећа одлучио да се део те добити од 1,31 милијарде динара распореди за исплату међудивидени за 2015. годину.

Бруто износ међудивиденде по акцији је 38,35 динара, а право на ту исплату имају сви који су поседовали акције на дан 10. септембра 2015. године.

Исплата међудивиденде малим акционарима, међу којима су и грађани који су бесплатно добили једну акцију Аеродома "Никола Тесла", биће обављена до 30. јуна следеће године.

Већински власник Аеродрома "Никола Тесла" је држава Србија са 83,15 одсто акција, а преосталих 16,85 одсто акција је у власништву малих акционара.

Више од 13.000 путника овог лета на нишком аеродрому

Директор нишког аеродрома "Константин Велики" Владица Ђурђановић рекао је за агенцију Бета да је током јула нишка ваздушна лука имала 6.796 путника, а током августа 6.495.

Наводи да је редовни саобраћај између Ниша и Малмеа успостављен 25. јуна ове године, а између Ниша и Базела четири дана касније.

Ђурђановић додаје да постоји интересовање и других компанија за летове из Ниша, али да за сада нема конкретних договора.

Према његовим речима, аеродром "Константин Велики" ће ускоро понудити путницима нове садржаје пошто је при крају тендер за издавање у закуп ресторана који се налази у аеродромској згради, као и тендер за отварање фри-шопа.

Говорећи о опремању нишког аеродрома уређајима који доприносе већој безбедности саобраћаја, Ђурђановић каже да се тај посао наставља по плану и да ће до краја октобра бити стављен у функцију уређај за мерење хоризонталне и вертикалне даљине видљивости.

"У припреми је тендер за набавку АЛС уређаја који омогућује инструменталну навигацију и тендер за израду прилазног светла. Процедура набавке и постављања тих уређаја требало би да буде завршена 2017. године", најављује Ђурђановић.

Аеродром "Константин Велики" добио је прошлог месеца од београдског аеродрома "Никола Тесла" најсавремени рендген апарат за ручни преглед пртљага.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се