Читај ми!

Стефановић: Циљ да нема смртности деце на путевима

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић присуствовао је предавању у оквиру акције "Безбедност ученика у школама и саобраћају" у ОШ "Драган Лукић", где је поручио да је задатак свих да чувају децу и да ће МУП бити посвећен побољшању безбедности у саобраћају.

Ђаци првог и другог разреда имали су прилику да науче саобраћајне прописе од припадника саобраћајне полиције и да на полигону, заједно са њима, науче како да се понашају у саобраћају, правилно да пређу улицу...

Такође, малишани су слушали предавања о штетности дроге и имали прилику да виде како полицијски пси откривају дрогу, преноси Танјуг.

Стефановић је рекао да саобраћајна полиција и МУП не желе да само 1. септембар буде дан кад се размишља о безбедности деце, те да је зато и покренута акција која траје већ другу годину.

У претходних годину дана, истакао је Стефановић, смањена је смртност деце у саобраћају, али, како је рекао, то није довољно, јер је циљ МУП-а да смртност буде нула.

"Хоћемо да ниједно дете не страда у саобраћају, да деца знају како да се понашају у саобраћају. Циљ је да сачувамо најмлађе и најдрагоценије животе", рекао је Стефановић.

Напоменуо је да ће током септембра у Србији 1.206 полицајаца регулисати саобраћај, обезбеђивати школе и контролисати све оне који се крећу у близини школа.

Важно је, додао је Стефановић, да се укључе родитељи и да заједно са саобраћајним полицајцима преводе децу преко улице пре и после наставе, јер, како је навео, тако показујемо да смо посвећени као друштво.

"Задатак свих је да чувамо децу, а МУП ће бити апсолутно посвећен у наредним месецима да покаже да се то не ради једног дана или једног месеца, већ константно. То смо већ показали, јер је побољшана безбедност у саобраћају и наставићемо то да радимо", рекао је министар полиције.

Навео је да МУП предавањем о дрогама поручује да ће бити ригорозан у борби против трговине наркотицима, нарочито у близини школа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се