Читај ми!

Поново црвена течност у Дунаву код Новог Сада, "Водовод" демантује

У Дунав код Новог Сада данас је из канализационог отвора поново испуштена црвена течност, потврђено је за агенцију Бета у Покрајинском секретаријату за водопривреду. Предузеће “Водовод и канализација” то међутим, демантује.

Радници јавног комуналног предузећа "Водовод и канализација" нису приметили истицање течности црвене боје у Дунав на канализационом испусту на Београдском кеју, саопштило је предузеће "Водовод и канализација", преноси Бета

"Екипа ЈКП 'Водовод и канализација' изашла је на терен после неколико минута од пријаве, на позив водног инспектора, који је пријаву први добио и који је био присутан на лицу места и није установљено да у Дунав истиче течност црвене боје", наводи се у саопштењу.

Из водовода су апеловали на грађане и институције, а посебно на медије, да објављивањем таквих информација, како се наводи, не подижу панику и не узнемиравају јавност.

"Такође, молимо медије који се баве темама које се тичу канализационог система Града Новог Сада и помињу у својим извештајима ЈКП 'Водовод и канализација', да се понашају професионално и позову наш Сектор 'Односи с јавношћу' како би те информације проверили. ЈКП 'Водовод и канализација' подсећа да одговорност за овакве појаве, уколико је до њих поново дошло, треба да утврде надлежне службе на покрајинском нивоу", додаје се у саопштењу.

Међутим, раније данас у Покрајинском секретаријату за водопривреду рекли су да је водни инспектор на позив полиције, изашао на лице места и затекао излив течности тамноцрвене боје у Дунав из колектора на кеју којим управља новосадско Јавно комунално предузеће "Водовод и канализација".

Дошла је и Служба заштите Јавног предузећа "Воде Војводине".

Иако се већ трећи пут у последњих неколико месеци на том месту у Дунав излива црвена течност, још се не зна ко је одговоран.

Институт за јавно здравље Војводине објавио је крајем јула анализу узорака те течности, у којој су биле велике количине фекалија, бактерија и остатака крви. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара