Читај ми!

Исељавање српске породице одложено, нападнута новинарка

Исељавање петочлане српске породице Милуновић из Косовске Митровице одложено је за 15 дана, изјавио је регионални шеф оперативе Косовске полиције Жељко Бојић.

Бојић је у изјави Танјугу рекао да породица из стана који се налази у централној градској улици у Косовској Митровици данас ипак није исељена и да јој је остављен рок 15 дана да то учини.

Током покушаја Косовске поверилачке агенције (КПА) да уз помоћ полиције исели породицу Милуновић из стана у Северној Митровици, службеница КПА физички и вербално је насрнула на новинарку портала "Коссев", која је извештавала са лица места.

Како је пренео овај портал, службеница је новинарки одузела фотоапарат и покушала да избрише фотографије снимљене на њему.

Упркос томе што се новинарка држала све време прибрано, физичко и вербално шиканирање трајало је најмање десетак минута, пренео је "Коссев", а уредница портала Татјана Лазаревић, затражила је од Косовске полиције хитну заштиту.

Овај портал је упутио и протестно писмо Косовској поверилачкој агенцији због насиља њихове службенице према новинарки, наводи "Коссев".

Покушај исељавања српске породице из стана чији је власник Албанац обезбеђивали су припадници специјалне Полиције Косова и полицијски службеници из полицијске станице у Митровици.

Саобраћај током ове акције био је отежан у централној градској улици Краља Петра Првог.

Канцеларија за КИМ осудила напад на новинарку у Митровици

Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије осуђује напад на новинарку портала Коссев која је обављала свој посао и извештавала са догађаја у центру Косовске Митровице, саопштено је из те канцеларије, преноси Танјуг

Физичко и вербално малтретирање и онемогућавање новинара да раде свој посао недопустиво је у цивилизованом и правном друштву, чији су владавина права и слобода изражавања основни постулати, наводи се у саопштењу.

Напад на новинарку Коссева у обављању дужности, на данашњи дан када се се сећамо отетих новинара Ђуре Славуја и Ранка Перанића, чија судбина није позната пуних 17 година, доказ је да не само да се не можемо поуздати да ће косовске институције идентификовати и привести правди починице, већ и да немају капацитет да се оваквим ситуацијама стане на пут, истиче се у саопштењу.

Из Канцеларије за КИМ подсећају и да нема помака у случају напада на просторије Коссева пре два месеца, када су још увек непозната и некажњена лица пуцала ватреним оружјем на канцеларије овог информативног портала.

Зато Канцеларија за Косово и Метохију очекује од међународних институција на КиМ да уложе свој ауторитет и пруже заштиту новинарима и њиховој професији обезбеде цивилизоване услове за несметан рад. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије