Читај ми!

"Студио Б" продат за 530.000 евра

Телевизија "Студио Б" продата је компанији "Максим медија" из Београда, која је, између осталог, власник "ТДИ радија". То је била и једина достављена понуда за приватизацију.

После 45 година, Студио Б из градских иде у приватне руке. Почео је рад с петнаестак запослених, првобитно замишљен као недржавни медиј, који касније прераста у градски. Прославили су га непоновљиви поздрав Душка Радовића и култна емисија Ђоке Вјештице. Нови власници не откривају планове.

У Агенцији за приватизацију отворена је понуда те компаније, а уговор о купопродаји биће потписан накнадно, у року од 15 до 20 дана, након провере регулаторних тела.

Председница "Максим медије" Ружица Крџић рекла је да се нада да ће искуство које има та компанија у вођењу неких радио-станица, али и искуство запослених на Студију Б, допринети да та телевизија успешно послује у времену које следи.

"Даље ништа не бих говорила, јер немамо својство купца, а и детаљне планове ћемо тек кад се то оконча", наводи Крџићева.

Очекује да ће Студио Б имати бољу позицију на тржишту и успешан развој у наредном периоду.

Према њеним речима, компанија "Максим медија" у свом власништву има неколико радио-станица: Хит радио, који има националну фреквенцију и регионалне радио-станице: ТДИ, Каролина и Јат радио.

Јавни позив за приватизацију Студија Б објављен је 25. јуна. Било је девет заинтересованих, али је пријаву поднела само компанија "Максим медија".

"Максим медија", основана 2007. године, у власништву је Милоша и Ружице Крџић. Актуелно руководство се нада да ће Студио Б и даље бити 24 сата над Београдом, без промене правца и броја запослених.

"Овде су све искусни људи, који и те како могу да допринесу медијској сфери Београда, мислим да у том смислу не би требало да буде бојазни. Мислим да је најбитније да задржимо тај правац да и даље будемо сервис града Београда", истиче директорка Студија Б Ивана Вучићевић.

Новинар Студија Б Александар Гајшек нада се доброј будућности телевизије.

"Ја желим да верујем да баш на данашњи празник Преображење и 'Студио Б' буде преображен у позитивном смислу и да будући власник буде свестан колико је велику институцију купио, и да никако неће одустати од курса који 'Студио Б' води већ толико деценија", каже Гајшек. 

Према речима представника Агенције за приватизацију у Комисији за спровођење поступка продаје капитала Студија Б Данијеле Ранђеловић, данашња седница представља наставак претходне која је одржана 13. августа када је остављен накнадни рок понуђачу за техничку допуну.

Комисија је констатовала да је пристигла пријава достављена у складу за јавним позивом, Уредбом о условима, поступку и начину продаје капитала и имовине методом јавног прикупљања понуда са јавним надметањем и Упутством за понуђаче.

Почетна цена за продају 100 одсто капитала Студија Б била је 528.626 евра. Продат је за 1.374 евра више.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије