Читај ми!

Лазански: Исламска држава напада и у неконфликтним зонама

Исламска држава је променила свој фокус, па је активности сада усмерила на урбане центре односно градове који нису део конфликтне зоне, каже за РТС војно-политички коментатор "Политике" Мирослав Лазански. Томислав Салопек отет јер су џихадисти препознали Хрватску као део Запада, сматра Лазански.

Мирослав Лазански је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да данас живимо у глобалном селу и додао да оно што је видљиво је то да су џихадисти преусмерили своје активности и на урбане градове који нису део конфликтне зоне.

Напомиње да је један од разлога за отмицу, а како каже по свему судећи и убиство Хрвата Томислава Салопека, тај да су џихадисти Хрватску препознали као део ЕУ и НАТО.

Лазански истиче да се поставља и питање да ли је компанија, у којој је Салопек радио, учинила све да осигура безбедност свог радника као и да ли је безбедносни стандард за радника из Хрватске исти као за оне који долазе из Немаче или Италије.

Указује да је отмица хрватског држављанина могла да се деси било коме.

На питање шта саветује грађанима који путују на Блиски исток, Лазански одговара да најпре треба да се повинују свим правилима безбедносног понашања, што значи да ограниче своја кретања као и да се труде да не иду у неке индивидуалне шетње.

"Не можете ви на чело ставити, ја сам Србин нисам део ЕУ, немојте мене", напомиње Лазански и додаје да грађани у арапским земљама треба да се крећу у већим групама, што како каже, опет није гаранција да неће бити нападнути.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара