Читај ми!

Апел грађанима да пазе на децу док су у води

Из ронилачког центра Жандармерије апеловано је на грађане да не иду на неуређена купалишта, да обрате пажњу на децу док су у води и да пловна возила не користе у близини обале.

Командир ронилачког центра Жандармерије Александар Кикош указао је да се број утопљеника сваке године повећава и да је све више деце која на тај начин изгубе живот, те да је ронилачки центар Жандармерије ове године имао двоструко више интервенција у односу на претходну.

Апеловао је на родитеље да више обрате пажњу на децу током купања, да пазе на њих непрекидно док су у води и да не иду на неуређена купалишта, пише у саопштењу МУП-а, преноси Танјуг.

Кикош је позвао непливаче да, када се купају на местима где постоје спасиоци, пре уласка у воду скрену пажњу да не знају да пливају, како би спасиоци о њима повели рачуна.

Кикош је истакао да не би требало скакати у воду, посебно на местима где се не види дно, имајући у виду да се често у мутној води налазе дрвени или метални предмети који могу да доведу до повреда.

"Особе које користе пловна возила током вожње треба стално да користе појасеве, као и да не возе у близини обале, јер би на тај начин могли да повреде купаче", навео је Кикош и додао да купачи не би требало да иду далеко од обале на местима где се користе чамци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара