Читај ми!

Окановић: Потребно гонити и несавесне путаре

Директор Комитета за безбедност саобраћаја Дамир Окановић каже да више од 80 одсто родитеља у Србији не везује децу у аутомобилима, нити их ставља у посебна седишта. Додаје да је потребно кажњавати не само несавесне возаче већ и несавесне путаре.

Директор Комитета за безбедност саобраћаја Дамир Окановић рекао је, гостујући у Дневнику РТС-а, да може много да се учини на повећању безбедности у саобраћају, али да је за то потребно да се сви мобилишу као друштво.

"Не можемо да причамо о безбедности у саобраћају, а да онда уђемо у аутомобил и не вежемо појас или да прођемо кроз црвено светло на семафору", истиче Окановић.

Додаје да се ради на системским мерама које би требало да повећају безбедност у саобраћају. 

"Ради се на увођењу саобраћајног образовања и васпитања у школе, а веома је важно и медицинско збрињавање повређених у саобраћајним несрећама, тако да је једна важна мера увођење хитне медицинске помоћи на мотоциклима, која може прва да стигне до повређених", објашњава Дамир Окановић.

Каже да казне имају ефекат, али да је битније подизање свести возача.

"Више од 80 одсто родитеља у Србији не ставља своје дете у дечје седиште и не везује га. Просто немају свест о томе колико је важно дете превозити у посебном седишту", додаје Окановић.

Истиче да против несавесних путара нема ниједног кривичног поступка. 

"Ситуација на путевима неће бити боља док јавно тужилаштво не одлучи да гони путаре. Када почну да гоне путаре, као и несавесне возаче, ситуација ће се поправити", закључује Окановић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара