Србија прославља златну медаљу ватерполиста

Грађани Србије изашли су на улице да прославе победу ватерполо репрезентације која је у у финалу првенства у Казању победила Хрватску 11:4. Славило се у Београду, Крагујевцу, Нишу, Јагодини... Свечани дочек златних ватерполиста у недељу у 20 часова испред Скупштине Србије.

Одмах по завршетку меча почело је славље у Београду, али и другим градовима широм Србије. Грађани су носили заставе и уз песму и звуке пиштаљки и сирене на аутомобилима прославили победу српских ватерполиста.

У центру Београда грађани су блокирали Македонску улицу и у веселој атмосфери, без инцидената, скандирали изабраницима селектора Дејана Савића. 

Колоне аутомобила са укљученим сиренама и заставама Србије, пролазиле су кроз шпалир грађана у главној улици у Јагодини, поздрављени аплаузом. Славље је почело већ на полувремену приликом вођства Србије 5:2, када је направљен дуготрајни ватромет.

Победа ватерполиста прослављена је и у северном делу Косовске Митровице. Одмах након завршетка меча огласиле су се сирене аутомобила који су кружили главним градским улицама, а грађани су на тај начин поздравили свестске ватерполо шампионе.

Славило се у кафићима у Косовској Митровици и певало након завршетка меча.

Пренос финалног меча између Србије и Хрватске на северу Косова пратио се у домовима и свим локалима и кафићима, а за време меча на улицама Косовске Митровице скоро да није било грађана.

У Бањалуци се традиционално прославља свака победа спортиста Србије на значајним такмичењима.

Центром Бањалуке, уз звуке сирене и истакнуте српске заставе и повике "Србија, Србија", кружила је колона аутомобила, славећи тако победу српских ватерполиста.

Ватерполо репрезентација Србије допутоваће у недељу у подне у Београд и биће дочекана на највишом почашћу у ваздухопловству. По слетању на аеродром Никола Тесла, авион који превози ватерполо репрезентацију биће дочекан свечаним поздравом и воденим луком, који се користи у изузетним приликама.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара