"Нема заједничког обележавања без казне за злочинце"

Удружење киднапованих и убијених на КиМ саопштило је поводом захтева премијера Вучића да се установи заједнички дан сећања за све жртве са простора бивше Југославије, да нема заједничког обележавања док се не казне одговорни за злочине над Србима.

Иако сматрају да је Вучићев предлог са људске стране разумљив, у Удружењу наводе да још чекају да коначно буду осуђени словеначки, хрватски, муслимански и албански генерали због злочина над Србима, као што су кажњени српски генерали за злочине над тим народима.

"Очекујемо да ћете на међународној конференцији у Бечу земљама региона бивше СФРЈ изнети ставове и захтеве свих српских жртава на простору бивше СФРЈ, да смо спремни за заједнички датум, када рука правде буде стигла све злочинце, за злочине почињене над Србима", наводи се у саопштењу Удружења киднапованих и убијених на Косову и Метохији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије