Читај ми!

Ускоро решење о враћању виле у Крунској

Агенција за реституцију ће у наредних месец дана донети решење о враћању старом власнику виле у Крунској 69 у Београду, где се сада налази седиште Демократске странке. Демократе поручују да ће поштовати закон и по правоснажности решења разговарати са новим власником.

Директор Агенције за реституцију Страхиња Секулић каже да су чекали да им стигне документ из Канаде.

"Чекали смо један документ који је требало да стигне из Канаде и стигао је и очекујем, пошто смо спровели расправу, у наредних не дуже од месец дана решење које ћемо експедовати, значи вратићемо старом власнику кућу", рекао је Секулић, преноси Танјуг.

Секулић је навео да је Агенција чекала потребни документ од страног држављанина из Канаде и да је сада отклоњена и последња препрека за враћање куће.

Генерални секретар демократа Милан Поповић, рекао је да ће та странка поштовати закон, а по правоснажности решења о враћању виле разговарати са новим власником.

"Одавно знамо да је то у процедури и да су наследници поднели захтев за враћање виле, али немамо информацију да је то доведено до краја. У сваком случају, поштоваћемо закон", рекао је Поповић.

Поповић наводи да у закону стоји и да закупац по правоснажности решења има право да под истим условима настави да закупљује те просторије наредне три године.

Каже да то не значи да ће демократе у Крунској 69 бити те три године, али да ће сигурно то време искористити да нађу алтернативу и ново седиште странке уколико наследници не буду расположени да и даље њу дају под закуп.

"Разговараћемо са наследницима од тренутка правоснажности", поручио је Поповић.

Захтев за враћање виле у Крунској 69, која се сада води као својина Србије, поднели су потомци инжењера и проналазача железничких кочница Добривоја Божића.

Вила у Крунској 69 је површине око 650 метара квадратних, а седиште је ДС-а од 1995. године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије