Црвена течност поново у Дунаву

Новосађани су пре подне поново приметили истицање крви из канализационог одвода на Кеју, недалеко од градилишта Жежељевог моста. У тренутку узорковања није било никакве црвене течности, кажу у "Водоводу и канализацији".

Екипе новосадског предузећа "Водовод и канализација" реаговале су на анонимне позиве грађана да се на канализационом испусту на Кеју поново појавила црвена течност и узела узорке отпадних вода на лицу места, али у моменту узорковања није било никакве црвене течности.

"Наше службе су одмах изашле на лице места, али на терену нису затекле, ни приметиле никакво изливање било какве течности", рекао је Танјугу Давор Сантрач, који је руководилац службе спољних односа у предузећу "Водовод и канализација".

Он је истакао да су стручне службе обавиле редовно узорковање воде у непосредној близини канализационог испуста.

Према речима Сантрача, то предузеће не може да се бави утврђивањем ко је евентуално испустио течност у Дунав, јер за то није ни надлежно.

Поводом претходног случаја, када се црвена течност појавила у Дунаву код Београдског кеја, Институт за јавно здравље је након анализе те течности саопштио да је у узорцима утврђено присуство свежег фекалног загађења (ешерихија коли) и еритроцита и леукоцита, који сугеришу да је та течност у ствари крв.

Починилац и одговорни за испуштање те течности још увек нису познати.

 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије