Читај ми!

Кокус о трошковима превозника на службеном путу у иностранству

Економски кокус Скупштине Србије и представници удружења превозника терета у међународном друмском саобраћају "Међународни транспорт", разговарали су о могућностима за превазилажење проблема накнаде трошкова за време проведено на службеном путу у иностранству.

Састанак је одржан као би се пронашло аутентично тумачење члана 118. Закона о раду, који је био на снази до доношења Закона о изменама и допунама Закона о раду, саопштено је из републичког парламента, преноси Танјуг.

Протекле недеље је био одржан први радни састанак са удружењем "Међународни транспорт", након што су се чланови истог обратили председнику Економског кокуса Владимиру Маринковићу, указујући му на проблем са којим се сусрећу приликом накнаде трошкова за време проведено на службеном путу у иностранству.

На данашњем састанку разговарало се о могућностима превазилажења поменутог проблема, а наметнула су се питања ко треба да да аутентично тумачење спорног члана Закона - Скупштина, надлежни одбор или Влада.

Такође, издвојено је питање која законска решења треба да се мењају како се овакви проблеми не би понављали.

Маринковић је предложио да се у наредних неколико дана одржи још један радни састанак Економског кокуса, Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) и Међународног републиканског института (ИРА), како би се заједничким снагама дошло до позитивног решења овог проблема.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво