Читај ми!

Нирвана: Лутрија Србије бесправно користи наšш софтвер

Државна лутрија Србије користи софтвер компаније "Нирвана" из Загреба која је најавила да ће поднети тужбу против српске лутрије јер, наводно, већ четири године не плаћа лиценцу.

Власник "Нирване" Арсен Доброта изјавио је за Вечерњи лист да је та компанија пре 10 година Лутрији Србије испоручила поменути софтвер који су 2000. испоручили и Хрватској лутрији, преноси Танјуг.

"Кад је Владимир Ђукановић дошао у Лутрију Србије, престали су да нам плаћају лиценцу, а софтвер већ четири године и даље бесправно користе", рекао је Доброта и навео да је било покушаја да се то питање најпре реши мирним путем.

"Покушали смо да спор решимо мирним путем, али сад припремамо туžбу. Лутрија Србије користи наšш софтвер, но телевизијско извлачење прати други софтвер који с 'Нирваном' нема везе", рекао је Доброта.

Он тврди да њихов софтвер није одговоран за грешке у спорном извлачењу 59. кола "лото" бројева српске лутрије.

"Мислим да се није могло манипулисати извлачењем, већ се радило о грешци оператера, односно лоше је направљен софтвер за праћење ТВ извлачења", напоменуо је Доброта.

Бивши председник скупштине Државне лутрије Србије Владимир Ђукановић кривицу за грешке при извлачењу лото бројева пребацио је на софтвер "Нирване".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара