Шабић примио раднике "Магнохрома"

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић примио је представнике групе од више од 1.400 бивших радника краљевачког "Магнохрома", са којима је разговарао о остваривању њихових права.

Представници бивших радника захвалили су Родољубу Шабићу јер су, након његове интервенције, од Фонда за развој добили копију Уговора о кредиту који је "Магнохрому" одобрен 2012. и на основу којег су обезбеђена средства за исплату отпремнина, као и списак радника којима је исплаћена отпремнина на основу одобрених кредитних средстава, преноси Танјуг.

Како се наводи у саопштењу Повереника, представници радника, са којима је био и начелник Рашког управног округа, информисали су га и о проблемима у вези са прибављањем, од других органа власти, информација релевантних за остваривање права бивших радника.

Такође су изнели оцену да несагласност података који су до сада прибављени од појединих надлежних органа указује на сумњу у могуће незаконито располагање средствима односно извршење кривичног дела.

У вези с наведеним проблемима, како је саопштено, молили су помоћ Повереника.

Шабић је, у оквиру њихових права на слободан приступ информацијама и овлашћења Повереника, обећао сваку могућу помоћ.

Он је нагласио да у вези са конкретним мерама ради отклањања или потврде сумњи у незаконито поступање и постојање кривичног дела, Повереник нема овлашћења, односно да је то задатак за друге државне органе, посебно МУП и тужилаштво.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије