Читај ми!

Аустријанци заинтересовани за обнову зграде БИГЗ-а

Аустријска компанија "Соравија група" исказала је интересовање за улагање и обнову зграде БИГЗ-а. Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је да би та инвестиција вратила стари сјај једном од највећих архитектонских остварења у престоници.

Синиша Мали је разговарао са власником "Соравија групе" Ханоом Соравијом о могућностима инвестирања у Београд, саопштила је Градска управа, преноси Танјуг.

Иначе, та аустријска компанија је до сада у Београду радила "Радишон Блу Олд Мил хотел", пројекат вредан милиона евра.

Мали је истакао да би таква инвестиција вратила стари сјај једном од највећих архитектонских остварења у Београду, згради која је недовољно искоришћена и тренутно у лошем стању, али би допринела и развоју престонице.

"Њихова идеја да од зграде "БИГЗ" направе пословни простор, допринела би развоју малих и средњих предузећа, предузетника, старт-ап фирми и креативне индустрије. Оваква улагања за нас не значе само уређивање града, већ и развој друштвено-економске перспективе Београда", рекао је Мали. 

Сам концепт уређења зграде, истакао је, предвиђа да она једним делом буде и мултифункционални уметнички објекат који ће понудити нове културне садржаје грађанима и туристима.

Соравија је рекао да зграда БИГЗ-а представља први симбол модернизма у Београду, те да му је изузетно драго да постоји могућност да се оживи то културно добро.

Он је додао да досадашња подршка града улива сигурност у даље улагање страним инвеститорима, као и да даје јасан сигнал и отвара врата свима који су спремни за нова улагања у престоницу Србије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије