Читај ми!

Полиција контролише "Лото", ДЛС тврди да је реч о техничкој грешци

Необична "дешавања" на екрану током преноса извлачења бројева у игри "Лото" изазвала су бурна реаговања у интернет заједници. Званично се огласила и републички јавни тужилац Загорка Доловац најавом да ће случај испитати полиција. Државна лутрија тврди да је реч о техничкој грешци. Премијер Вучић: Уколико је било кривичног дела, сви одговорни ће сносити последице.

Више јавно тужилаштво у Београду издало је налог Министарству унутрашњих послова за прикупљање потребних информација и обавештења како би се утврдиле све чињенице и евентуална кривична одговорност у вези са извлачењем бројева у игри на срећу "Лото" Државне лутрије Србије, у 59. колу, које је емитовано у директном телевизијском преносу на ТВ Прва, у уторак, 28. 7. 2015. године, наводи се у саопштењу Тужилаштва које је потписала Загорка Доловац.

"Тужилаштво је одлучно да се цео овај случај детаљно испита и као републички јавни тужилац желим да поручим да ће сви одговорни бити процесуирани без обзира на функцију коју обављају и позицију коју имају", наводи се у саопштењу.

Загорка Доловац је навела и да су у Тужилаштву свесни да је овај случај изазвао широко узнемирење грађана, с обзиром на то да је реч о Државној лутрији Србије, тако да ће о свим резултатима истраге јавност бити благовремено обавештена.

Државна лутрија Србије саопштила је да је на извлачењу игре "Лото 7 од 39", у 59. колу од 28. јула, дошло до техничке грешке изазване људским фактором, односно омашком оператера ангажованог на извлачењу, тако што је на екрану грешком исписан број 21, преноси Танјуг.

У Лутрији кажу да су у последњих десет година имали више од 100 милиона добитника у наградним играма, а за то време су у државни буџет уплатили око 14 милијарди динара.

Поједини београдски медији објавили су синоћ да је извлачење игре "Лото" изазвало велику сумњу код гледалаца да је намештено, пошто је након наизглед регуларног извлачења прва три броја (4, 33, 12), као четврти број извучена куглица са бројем 27, али се на екрану најпре појавио број 21, па затим 27 као пети број.

Кад је на ред дошла и пета куглица, из бубња је извучена управо куглица са бројем 21. Након тога су у једном тренутку на екрану биле све саме двадесетседмице, да би онда нестала сва графика са екрана.

"Државна лутрија Србије уверава играче и ширу јавност да осим погрешно унетог броја, дакле грешке оператера која је нажалост могућа у току живог извлачења, није било никаквих других радњи које би довеле у питање регуларност овог извлачења, што су потврдили чланови Комисије за извлачење бројева коју чине два представника Државне лутрије Србије и један Министарства финансија. Исти закључак донела је и Комисија централног трезора након завршетка извлачења", наводи се у саопштењу објављеном на сајту Државне лутрије Србије.

Лутрија изражава жаљење због грешке која се десила у току извлачења у 59. колу и додаје да ће, поред свих процедура за утврђивање регуларности у току извлачења и оне непосредно после њега, које су већ обављене, испитати околности које су довеле до настале грешке, односно превида који се десио.

"Још једном уверавамо све заинтересоване стране да ова техничка грешка ни на који начин није довела у питање регуларност извлачења", истакла је Државна лутрија Србије.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије