Читај ми!

Породице киднапованих и убијених траже смену Вукчевића

Удружење породица киднапованих и убијених на КиМ упутило је отворено писмо тужиоцу за ратне злочине Владимиру Вукчевићу у коме је навело да ће од Владе тражити разрешење и одговорност свих тужилаца Тужилаштва за ратне злочине, укључујући и самог Вукчевића због како је наведено, неажурности у процесуирању злочина над Србима.

Удружење је у писму позвало Вукчевића да одговори како гласи дефиниција геноцида и колико је "доказано" Муслимана убијено у Сребреници, преноси Бета.

"Да ли су у том 'Вашем геноциду' убијени деца, жене, старци или они који су носили оружје и водили крваве борбе? Да ли су бројем убијених обухваћени и Муслимани које је убио Насер Орић? Ваша изјава да је негирање геноцида у Сребреници неморално, намеће питање код породица српских жртава колико сте Ви морални.

Да ли су неморални премијер и посланици Скупштине Србије, који су изгласали резолуцију о Сребреници у којој се признаје злочин без спомињања геноцида", наводи се у писму.

Удружење је оценило да је поред Хашког трибунала, српско Тужилатво за ратне злочине на чијем је челу Вукчевић, "искључиви кривац што српске жртве и њихове породице нису дочекале правду".

"Зашто од руке правде отргосте словеначке, хрватске, муслиманске, албанске злочинце? Зашто игноришете 55 убијених ненаоружаних војника ЈНА? Зашто злоупотребљавате сребреничке жртве, да ли то радите циљано да би остали и даље на истом положају, да богато живите и имате заштиту Жандармерије чије сте старешине и генерале испоручили Хашком трибуналу? Зашто нисте тражили одговорност албанских злочинаца, вођа терористичке ОВК", стоји у отвореном писму Удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара