Мали: Град помаже мигрантима колико може

Град Београд је активно укључен у пружање помоћи мигрантима и ради све што може да им олакша боравак код нас, изјавио је градоначелник Синиша Мали.

Синиша Мали је рекао да је Град активно укључен у пружању помоћи мигрантима с обзиром на то да непосредно комуницира и ради заједно са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања које је задужено за то, преноси Танјуг.

Мали је као пример истакао да су јуче биле неопходне додатне цистерне воде у паркићу поред аутобуске станице, а да је град одмах реаговао и послао цистерне.

''Чинимо све као град, што нам траже из министарства, да им олакшамо боравиште с обзиром да су услови неподношљиви поготово за оне који живе напољу јер су екстремне температуре. Шта год треба и шта год министарство тражи ми смо ту на располагању. Показали смо да пратимо њихове активности'', рекао је Мали.

На питање да ли Град има неку иницијативу, градоначелник је истакао да град нема надлежност по том питању објашњавајући да људима треба помоћи, а шта се год тражи од града он помаже.

Када је реч пресељењу миграната на неко друго место, Мали је рекао да све зависи од Владе Србије, министарства.

''Ако су за сада тамо, тамо су. На нама је да очистимо парк - имамо комунална предузећа - Зеленило, Чистоћу, која раде све три смене тамо да се очисти, среди. Доносимо воду - редовно постоје цистерне и код хотела Бристол и у паркићу. Све што можемо да урадимо да олакшамо њихово боравиште овде ми олакшавамо а где ће и како ће, то није наша обавеза'', рекао је Мали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара