Читај ми!

Весић: Више цене за прекомерну потрошњу воде

Градски менаџер Горан Весић изјавио је да ће власти Београда, због прекомерне потрошње, размотрити предлог Београдског "Водовода и канализације" којим се предвиђа повећање цене за све који троше више од 26 кубика воде по домаћинству.

Горан Весић је истакао да проблем прекомерне потрошње воде постоји углавном у приградским насељима, где грађани троше воду на заливање башти и на пуњење базена, наводи се у саопштењу градске службе за информисање, преноси Бета.

"Они који воду троше за друге потребе, мораће и да је плате. Ми ћемо размотрити те мере, као што ћемо размотрити и могућности које имамо по садашњим одлукама, да они који у време црвеног метеоаларма прекомерно троше воду, да комунална полиција према њима поступи у складу са нашим одлукама и да буду кажњени, јер у овакво време вода не сме да се троши за заливање башти", рекао је градски менаџер.

Весић је апеловао на све грађане Београда да буду солидарни и да воду користе за оно за шта је свима потребна.

"Ми имамо довољно воде. Београд има и 'Макиш 1' и 'Макиш 2', имамо велику производњу воде, велике резервоаре, постоје само одређени делови града где постоји проблем, у приградским насељима, али и тај проблем можемо да превазиђемо ако будемо солидарни и ако воду будемо трошили рационално", оценио је Весић.

Према његовим речима, Београд троши 150 литара у секунди више него што производи а добро снабдевање успева да обезбеди захваљујући "доброј процени 'Београдског водовода и канализације', који је максимално напунио резервоаре".

"Морам да кажем да се резервоари троше јер трошимо више воде него што производимо. Београдски водовод и канализација производи 50 одсто више воде него у нормалним условима и то је неки стандард који постоји у свету", рекао је градски менаџер.

Весић је истакао да је у јужном делу града, у подавалским селима, ситуација критична јер је потрошња воде у тим деловима града пет до седам пута већа него што је уобичајено.

"Та потрошња је већа зато што се заливају пластеници, баште, пуне базени и троши се вода нерационално. Зато у име Скупштине Београда, апелујем на све грађане да воду троше рационално, да буду свесни да је на снази црвени метеоаларм док су врућине енормно високе", рекао је Весић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара