Читај ми!

Велика смена туриста, гужве на границама

На граничним прелазима између Србије и Хрватске, и Србије и Црне Горе чека се по један сат. Гужве су и на наплатним рампама.

По подацима Управе Граничне полиције, на Граничном прелазу Батровци, на излазу из Србије ка Хрватској возила чекају 60 минута.

На Граничном прелазу Мехов Крш, према Црној Гори, како на улазу, тако и на излазу такође се чека око 60 минута.

На осталим граничним прелазима возила се задржавају до 30 минута.

Ауто-мото савез Србије је упозорио на јачи саобраћај на прилазима већим градовима, а посебно Београду, те је могуће формирање колона.

На осталим граничним прелазима стање је редовно, али АМСС подсећа да је време задржавања често променљиво, подаци су Управе граничне полиције.

Летња туристичка сезона је у јеку, велика смена туриста и викенд у коме се налазимо су основни разлог дужег задржавања на граничним прелазима и наплатним рампама.

На ауто-путу Београд–Ниш, код наплатне рампе Коларе у зауставној траци се формирала колона возила. Радници су после два дана паузе поново на градилишту. Ради се на реконструкцији коловоза, па је за саобраћај отворена само једна трака.

На наплатним станицама Бубањ поток, Стара Пазова и Наис могућа је задржавање дуже од 10 минута.

И поред великог напора граничне полиције да растерети поједине граничне прелазе преусмеравањем саобраћаја на мање оптерећене, константно јак прилив возила условљава дужа и вишесатна задржавања на које возачи морају бити спремни, па је савет АМСС да се користе алтернативни гранични прелази.

Према информацијама Јавног предузећа "Путеви Србије", на деоницама на којима су започети радови, режим саобраћаја је измењен и успорен, па је савет возачима да поштују постављену саобраћајну сигнализацију и да брзину кретања возила прилагоде условима на путу.

Од 20. до 26 јула, доћи ће до преусмеравања саобраћаја са основне трасе ауто-пута на паркинг и кроз паркинг, ради спровођења контроле саобраћаја од стране МУП-а Републике Србије.

Контрола саобраћаја ће се спроводити током дана, од 07.00 до 20.00 часова на државном путу првог А реда (ауто-пут Е-75), на деоници Фекетић–Нови Сад, у смеру Суботица–Нови Сад, код Сирига, између петље Врбас и петље Змајево, док ће се увече и ноћу, од 20.00 до 07.00 часова, саобраћај одвијати пуним профилом ауто-пута. Преусмерење ће бити видљиво означено одговарајућом саобраћајном сигнализацијом и баријерама.

Отворена је за саобраћај петља Батајница, искључење са ауто-пута, смер Добановци–Земун и смер Нови Сад–Земун.

Због појачаног одржавања пута на снази је измена режима саобраћаја на државном путу I Б реда број 39, деоница Пирот-Тропша, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила, док је зона радова обележена одговарајућом вертикалном сигнализацијом, а регулисање саобраћаја врше путари уз одговарајућу опрему.

Радови ће се изводити до краја јула.

Резултати традиционалне летње акције АМСС "Исправно возило-безбедно возило", коју већ 26 година АМСС организује са Управом саобраћајне полиције МУП-а Србије и Асоцијацијом техничких прегледа, показали су да, од 5.000 бесплатно прегледаних аутомобила, 39 одсто има неку неисправност.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара