Читај ми!

Јусуфспахић: Српски народ није геноцидан, Младић јесте

Заменик реис-ул-улеме Исламске заједнице Србије и србијански муфтија Мухамед Јусуфспахић каже да српски народ није геноцидан, али да је Ратко Младић био.

"Боже сачувај, српски народ није геноцидан. Српски народ није истребитељ, али је Ратко (Младић) био. Ми се нисмо колективно рађали, нећемо тако умирати, нити ћемо колективно пред Богом одговарати"”, рекао је Мухамед Јусуфспахић за агенцију Спутњик, преноси Танјуг.

Србијански муфтија Јусуфспахић био је на годишњици страдања у Сребреници, када је брутално нападнут премијер Србије.

Одговарајући на питање какав је став Исламске заједнице Србије и његов лично према дешавањима у Сребреници и том догађају, Јусуфспахић је рекао да је "Бог дозволио да нам се деси Сребреница, јер нам је дао слободу, а неко је изабрао да буде тако".

"Верујем да ће након свих тих комешања, код људи који спознају Бога ово бити шарена лажа, која ће огадити сваки будући покушај људи који профитирају на границама. То су антихристовци, анитмесијанци. Бог каже: ако ти непријатељ понуди мир, прихвати га и немој пуно да запиткујеш је ли добронамеран, уздај се у Бога. Да ли ће Бакир да вага срце Вучићево? Само треба да буде стрпљив. Да ли Вучић ишта може да сакрије Богу? Не може ништа. Јеси понудио мир – ево руке", рекао је Јусуфспахић. 

А тај који хоће да не будемо у миру, хоће да профитира, да продаје оружје, месо лудих крава, наше бубреге, каже србијански муфтија и додаје да је "тај и дозволио истребљење".

"Ту је и прича о Насеру и Ратку, људима који су преварени, али на том путу дозвољавања другима да их варају, они су оживели део свог живота као преваранти. Постоји неко ко је преварен, али није се претворио у преваранта. Ови се нису на време зауставили. Због њих народи пате. Када лаже ону жену у аутобусу да ће све бити у реду, то је срамота коју српски народ лако може да скине са себе", рекао је Јусуфспахић. 

Према његовим речима, суштина колективна или саборност је да се помогне сваком појединцу да не заборави Бога.

"Има друштава која помажу појединцима да Бога забораве, ми смо у таквом друштву", рекао је Јусуфспахић.

"Први у свету је Новак Ђоковић, то није цела Србија, он има заслуге за то друштво, али он је то зарадио. Онај ко је убијао, ко је наређивао, ту нема колективне одговорности, они су геноцидни. Ко убије једнога, као да је убио човечанство", рекао је Јусуфспахић. 

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије