Читај ми!

Бање најпопуларније дестинације у акцији "Моја Србија"

За туристичке ваучере се до сада пријавило 6.600 људи. Најпопуларнија домаћа туристичка места у акцији "Моја Србија" за сада су Луковска, Пролом бања, Тара, Копаоник и Врњачка бања.

Више од 60 одсто оних који се пријављује за туристичке ваучере су пензионери. Иако су, потребна четири папира, многи се жале на компликовану процедуру за остваривање тог права. Уз помоћ неког млађег из породице, то не мора да буде велики проблем.

"То је врло лако урађено. У ствари, мој син је преко интернета послао захтев бањи у моје име. Бања је брзо одговорила и потврдила резервацију. Ја сам документа покупио у пошти, попунио образац и тако. Све је то било брзо и ефикасно", каже Драган Јовановић из села Јовановци код Крагујевца.

Највише пријава за ваучере у вредности од пет хиљада динара је за бање.

"Лепо је отићи у иностранство можда за младе људе жељне да виде свет, али ми старији, нама је овде одлично", каже Љиљана Милановић из села Јовановци код Крагујевца.

Луковска и Пролом бања су најпопуларније међу пензионерима.

"У бањи дају посебан попуст за пензионере, десетак посто. Плус ваучер и то се на неки начин исплати", каже Георги Виденов из Пирота.

Продужењем рока за остваривање права на ваучере до 15. октобра, Министарство жели да што већи број грађана искористи право на субвенционисани одмор у земљи.

"Наш циљ јесте да на крају овог процеса имамо бар 20.000 оних који ће користити ваучере, а то значи и најмање 100.000 ноћења, чиме ће се ова акција показати потпуно успешном", каже Расим Љајић, министар трговине, туризма и телекомуникација.

Ваучер може да се искористи од 1. августа до 20. новембра. Да подсетимо, право на њега имају сви они чија су примања мања од 60.000 динара месечно, ратни војни инвалиди, корисници туђе неге и помоћи и незапослени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се