Читај ми!

Честитке поводом Бајрама

Председник Србије Томислав Николић, потпредседнице Владе Србије, директор Канцеларије за Косово и Метохију, градоначелник Београда и остали државни званичници честитали су Рамазански бајрам грађанима исламске вероисповести.

Томислав Николић је честитао је реис ул улеми Исламске заједнице Србије Адему Зилкићу, муфтији србијанском Мухамеду Јусуфспахићу и свим грађанима муслиманске вероисповести Рамазански Бајрам, уз жељу да га проведу у миру, здрављу и да им данашњи празник донесе породичну срећу и радост, преноси Фонет.

Николић је рекао да је Бајрам радостан празник, јер подсећа на то да је породица стуб и темељ бивствовања, саопштила је Прес служба председника Србије.

Љубав према ближњима највећа је срећа за све људе добре воље. Нека и овај празник буде још једна у низу прилика да у заједништву и радости, међу породицама и пријатељима прославите Рамазански бајрам, поручио је Николић.

Потпредседница владе Зорана Михајловић честитала је Рамазански бајрам грађанима муслиманске вероисповести, уз жељу да га проведу у миру, слози и здрављу са својим породицама, преноси Танјуг.

"Чини се да је сада више него икад потребно да сви заједно истичемо лепоту верских разлика која треба да нам донесе међусобно поштовање и уважавање, а не нетолеранцију", наводи се у саопштењу.

Михајловићева је навела да су велики верски празници прилика да се подсетимо да је основа једног друштва грађење и величање породице без обзира на вероисповест и поштовање свих људских права уз толеранцију, мир и међусобно разумевање.

И потпредседница владе Кори Удовички честитала је празник свим грађанима муслиманске вероисповести.

"Нека вам празнични дани буду обележени здрављем, слогом, миром и љубави. Честитам Рамазански бајрам", наводи се учеститки Удовички.

Mинистарка пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић упутила је најсрдачније честитке свим грађанима исламске вероисповести са жељом да овај велики празник протекне у миру, слози и здрављу.

"Бајрам мубарек олсун", наводи се у честитки Богосављевић Бошковић.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић честитао је Рамазански бајрам свима који га славе. Навео је да нас празнична атмосфера увек и изнова оснажи да истрајемо на путу мира, уважавања и толеранциј.

"Па нека нам онда буде и надахнуће за дијалог, међусобно разумевање, помирење и солидарност", наводи се у Ђурићевој честитки.

"Желим вам да празничне дане проведете у срећи и весељу, окружени породицом, пријатељима и комшијама, негујући универзалне религијске вредности, што ће допринети мултиконфесионалном и мултиетничком складу на овим просторима и да, сходно основним принципима ваше религије, наставите да ширите дух истине, доброчинства, самилости и праштања, за лично добро и добробит целог друштва", поручио је Ђурић.

Косовски министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић честитао је празник верницима на Косову.

"Свим грађанима исламске вероисповести на Косову честитам Бајрам, са искреном жељом да овај празник донесе свима мир и благостање. Бајрам је празник који испуњава позитивним мишљењем и добротом, доноси поштовање према свим људима и тако јача међусобно поверење које нам је свима потребно", истиче Јевтић у својој честитки.

И градоначелник Београда Синиша Мали честитао је Рамазански бајрам београдском муфтији Мухамеду Јусуфспахићу и верницима Исламске заједнице.

"Вама и свим Београђанима муслиманске вероисповести упућујем најискреније честитке са жељом да овај празник прославите у миру, благостању и радости, окружени породицом и пријатељима", наводи се у честитки градоначелника Београда.

Мали истиче да тај празник треба да донесе дух толеранције и уважавања.

"Важно је да заједно градимо дијалог и међусобно разумевање", поручио је Мали.

Празник је честитао и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, који је верницима пожелео да га прославе у радости и добром здрављу, окружени својим породицама и пријатељима у нади да ће дани који долазе бити испуњени толеранцијом, разумевањем и међусобним поштовањем према свим људима без обзира на њихову вероисповест.

"Нека овај велики празник допринесе ширењу љубави према свим људима добре воље, и све који га славе, додатно подстакне у правцу неговања заједништва и поштовања" поручио је Вучевић, а пренео Кабинет градоначелника Новог Сада.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво