Читај ми!

Четрдесет и два корака до решења

Пожаревљанка Марија Ефтимов после вишемесечног ишчекивања и борбе са бирократијом ПИО фонда, добила је решење којим се њеној тешко болесној мајци Нини додељује право на туђу негу и помоћ. Подсетимо, пре неколико месеци ПИО фонд у Пожаревцу тражио је да она своју непокретну мајку доведе пред здравствену комисију, уместо да јој комисија оде у кућну посету, иако се зграда ПИО фонда налази преку пута Маријиног стана.

Месеци су били потребни здравственој комисији пожаревачког Фонда пензијског и инвалидског осигурања да пређе четрдесет два корака од свог седишта до стана Марије Ефтимов и њене непокретне мајке Нине.

Комисија је ипак обавила преглед, истина из другог пута, јер је њеним члановима, приликом првог доласка засметало присуство ТВ екипе.

Иза Марије Ефтимов остали су тешки месеци неизвесности и борбе са бирократијом. Али, недавно је стигло решење ПИО Фонда којим се њеној мајци додељује право на туђу негу и помоћ.

"Заиста је то била неизвесност, нисам уопште била сигурна да ли ће да буде овако. Надала сам се најбољем, али је ипак постојао црв сумње да нешто може да се деси", каже Марија Ефтимов. 

У Републичком фонду за пензијско и инвалидско осигурање признају да процедура изласка здравствене комисије на терен и доношења решења дуго траје, али да овакви случајеви не би требало да се понове.

"Направили смо ипак неку врсту процедуре да у случајевима кад не постоји могућност кретања, да комисија иде у кућну посету без обзира колика је удаљеност од матичне", наводе ПИО Фонду.

Марија Ефтимов каже да не жели да било ко има потребу за оваквим решењем нити да ико прође кроз све оно кроз шта је она прошла.

"И то се завршило некако и нека то остане само ружна прошлост и нека се више никоме, никада не деси овако нешто", додаје Марија. 

Можда четрдесет два корака није много. Али, важно је направити само онај најтежи, први. После тога, све је много лакше.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се